Test af HPFI

 

Hvad er et HPFI-relæ?

Et HPFI-relæ er en fejlstrømsafbryder som er påkrævet i alle boliginstallationer. HPFI-relæet slår strømmen fra ved en fejlstrøm i installationen. Dette er med til at sikre dig som bruger af installationen.

Sikkerhedsstyrelsen fremsendte d. 1. juli 2008, krav om at alle nye boliginstallationer, skal have en virksom HFI- eller HPFI-afbryder som beskyttelse.

I alle moderne hjem kommer der flere tv, mobiltelefoner, DVD-afspiller, ovs. som har en indvirkning på el-installationen. I takt med at vi får flere brugsgenstande er der desværre også større chance for fejl i installationen og da der findes mere og mere elektronik inde i produkterne, som bruger fx 24V er det også vigtigt at beskytte disse. Derfor er det vigtigt at der er installeret den rette fejlstrømsafbryder i boligen som ikke kun beskytter dig men også dine brugsgenstande.

Forskellen mellem HPFI og HFI er de fejlstrømme den kan mærke.

HFI står for Højfølsom Fejlstrømsafbryder I er på fagsprog strøm. En HFI-fejlstrømsafbryder kan mærke fejl i selve installationen men ikke inde i fx tv’et.

HPFI står for Højfølsom Pulserende Fejlstrømsafbryder I er på fagsprog strøm. En HPFI-fejlstrømsafbryder kan mærke fejl i selve installationen og inde i tv’et.

Hvordan tester man et HFI- eller HPFI-afbryder?

Man tester HFI- eller HPFI-afbryderen ved at trykke på prøveknappen, som ofte er mærket med et "T". Når man trykker på knappen går strømmen i dele af eller i hele huset.

Kobler afbryderen ikke ud første gang, man trykker på prøveknappen, skal man kontakte en autoriseret elinstallatør.

Kontakt CP Teknik på tlf.: 46 49 68 35 eller ved at trykke her.


For mere information besøg Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.